Continuus

Lars Holmström

Tampere

Valmistumisvuosi

2016

Ympäristö
  • Infrastruktuuri
  • Kaupunkialue
Toteutustapa
  • Maalaus
Paikkakunta

Tampere

Continuus (‘lat’ = jatkuvuus), 4 kaksipuoleista teräskasettiseinää, koko 400×1400 cm,
Yleistä
Rakennettu ympäristö ja maisema sekä liikenteen liittyvät vaatimukset ovat vaikuttaneet teoskokonaisuuden värivalintoihin ja sommitteluun. Värit ja sommittelu eivät saa muodostaa häikäiseviä pintoja. Suurikokoisten häikäisuojien on toteutettava tarkoituksensa, mutta sen lisäksi niiden on oltava sekä visuaalisesti mielenkiintoisia että ympäristöön sopivia. Maisemaa hallitsevan ilmanvaihtopiipun värit on huomioitu suunnittelussa. Häikäisysuojat ovat nähtävissä monelta eri suunnalta ja ajallisesti niiden elinkaari voi muodostua pitkäksi.
Luonnoksista
Suunnittelun periaatteena oli, ettei jokaiseen suojaan voi laittaa samanlaista teosta. Suojien molemmille puolille on toteutettu erilaiset väritapahtumat tietyn loogisen systeemin mukaisesti. Teokset perustuvat generoituviin variansseihin: alkutilanteen kokonaisuus, sommittelu ja väritapahtuma muuntuvat asteittain uudeksi kokonaisuudeksi.
Väritapahtumasta
Tunnelista ajettaessa ulos suojat ovat suuaukon lähellä värimaailmaltaan tummempia muuntuen asteittain vaaleammiksi kauemmaksi mentäessä. Tunnelia lähestyttäessä järjestys on suojissa päinvastainen eli vaaleasta tummempiin sävyihin.

Teos kartalla

Taiteen tilaaja ja taidekonsultti, rekisteröidy käyttäjäksi!
Voit luoda suosikkilistoja ja lähettää tarjouspyyntöjä taiteilijoille.