Metsän henki

Reija Pasanen

Tampere

Valmistumisvuosi

2015

Pirkanmaan 6. Triennaali 12.9.–18.10.2015

Ympäristö
  • Viheralue
Toteutustapa
  • Valo
  • Väliaikainen
Paikkakunta

Tampere

Tesoman aluetta on kutsuttu metsälähiöksi sen ympäröivän luonnon ja metsäisen maiseman vuoksi. Tulevaisuudessa alueen täydennysrakentaminen kuitenkin muuttaa ympäröivää luontoa ja sen viheralueita. Metsän henki -valoteos korostaa Tesoman alueen identiteettiä nostamalla esiin erilaisia puita valaistuksen avulla.
Tesomajärven rannan ja uimahallin alueelta on valittu erilaisia puuyksilöitä sekä metsää valaistavaksi pimeän ajan kaupunkikuvaan. Kunkin puun valaistus on yksilöllinen, kuten puut ja ihmisetkin ovat. Tämä kuvastaa erilaisuutta ja sen arvostamista sellaisenaan. Valaistut puut toivottavat asukkaat ja vierailijat tervetulleeksi sekä ilahduttavat meitä syyspimeällä “Ole kuin kotonasi” -teeman mukaisesti.
Valoinstallaatio sijaitsee Tesoman uimahallin ja Tesomajärven rannan alueella, Tesoman Rantapolun varrella 18.9-18.10.2015 välisen ajan. Teoksen valot syttyvät iltaisin noin klo 20. Valaistut kohteet ovat parhaiten nähtävissä Tesoman Rantapolun varrella (kevyenliikenteen väylä) sekä Tesomanjärven rannalla.

Teos kartalla