Reflexus 4×2

Lars Holmström

Tampere

Ympäristö
  • Kaupunkialue
  • Rakennukset, ulkopuoli
Toteutustapa
  • Maalaus
  • Valo
  • Veistos
Paikkakunta

Tampere

Reflexus 4×2 (’lat’ = heijastus). Teos koostuu 8 ruostumattomasta teräslevyelementistä, jotka on kiinnitetty symmetrisesti rakennuksen sisäänkäyntitilan vastakkaisille seinille. Sijoittelussa on huomioitu rakennuksen arkkitehtuuri, massoitus ja ikkunoiden sekä parvekkeiden sijainti. Teoksen perusajatuksena on valo ja sen ominaisuudet sekä tulosuunnat. Installaatio hyödyntää luonnossa ja ympäristössä tapahtuvia valoilmiöitä vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan. Seinien asteittaisesti muuttuva sininen väri avartaa tilantuntua, ja on olennainen osa teoskokonaisuutta. Teräselementtien taitokset ja pintarakenne heijastavat seinille muuntuvia väriefektejä luoden vaikutelmia vedenalaisesta maailmasta. Heijastukset ja väritapahtumat ilmenevät tehokkaimmillaan aurinkoisina päivinä.
Korttelin rakennusten värisuunnitelma on toteutettu yhteistyössä arkkitehtien kanssa.

Teos kartalla

Taiteen tilaaja ja taidekonsultti, rekisteröidy käyttäjäksi!
Voit luoda suosikkilistoja ja lähettää tarjouspyyntöjä taiteilijoille.