Think Pink

Johanna Sinkkonen

Turku

Valmistumisvuosi

2018

Toteutustapa
  • Veistos
  • Väliaikainen
Paikkakunta

Turku

Think Pink

Alunperin Ruisrockiin 2018 tilattu 8-metrin korkeuteen kurottautuva Think Pink on tehty festivaalirakennuksien tarvikkeista mm. trusseista, metallisesta neliöputkesta, kanaverkosta, maalista ja kierrätetystä huomioverkosta / työmaa-aidasta.

Vuoden 2019 Ruisrockissa Think Pink -teos muutti Kansanpuiston Niemennokkaan pesimään kaivonrungin päälle ilman jalkojaan.

Think Pink on saanut inspiraationsa muovisesta flamingosta, joka on kulkenut pitkän ja värikkään matkan populäärikulttuurissa 50-luvun puutarhakoristeista Casinohotelleihin ja 2000-luvun uima-allasleluihin asti. Muovi-flamingo on kokenut suuren kulttuurisen muuton synonyymeistä rikkaudelle ja vapaa-ajalle halpahallien kitch-osastoille. Ne edelleen huutavat eksotiikkaa, hupia ja Miamia ja ylittävät yhteiskuntaluokkien rajat niin kodin tekstiileissä kuin yksityisissä puutarhoissa. Think Pink teos ottaa palan tästä estetiikasta, liittäen teokseen kysymyksiä ilmastonmuutoksen tuomista vaikeuksista, kuten nykypäivän pandemiasta. Teos haastaa katsojan näkemään pintaa syvemmälle ja vertaamaan lintujen maarajoituksettomia muuttoliikkeitä ihmisten muuttoliikkeisiin. Teos ottaa kantaa hauskalla ja yllättävällä tavalla, ajatuksia herättämällä. Think Pink on aikansa kuva, kuten sen esikuvansa 50-luvulla.

 

Think Pink 2018 työryhmä:

Taiteilija: Johanna Sinkkonen

Tuottaja: Ilona Numminen

Tekninen toteutus: Nicke von Weissenberg, Petri Tuhkanen

Valaisu: Lauri Lundahl

 

Tink Pink 2019 työryhmä:

Taiteilija: Johanna Sinkkonen

Tuottaja: Ilona Numminen

Asennus: Sun Effects