#tuohi

Antti Immonen

Joensuu

Valmistumisvuosi

2018

Ympäristö
  • Infrastruktuuri
  • Kaupunkialue
Toteutustapa
  • Veistos
Paikkakunta

Joensuu

Materiaali: Cor-Ten teräs
Koko: noin 5 x 10 x 9 m
#TUOHI on Siltakadun ja Rantakadun kiertoliittymään sijoittuva dynaaminen, kolmiosainen teräsveistos. Teoksen visuaalisena lähtökohtana ovat tuohitöissä käytetyt tuohinauhat ja niiden ristiinpunonta. Nauhat on veistoksessa suurennettu kiertoliittymän ympäristön mittakaavaan sopivaksi.
Teoksen nimi #TUOHI (sanotaan ”hashtag tuohi”) viittaa kaupungin keskustassa käytävään kauppaan ”tuohi”-sanan merkityksessä rahan synonyyminä. Se myös luo mielleyhtymän toriin ja siellä myytäviin tuohesta valmistettuihin koriste- ja tarve-esineisiin.
Nimen edessä oleva ristikkomerkki #, hashtag, viittaa muodollaan tuohinauhojen punonnassa syntyvään ristikkoon ja siten itse teoksen muotoon. Ristikkomerkkiä käytetään nykyään yleisimmin aihetunnisteen merkkinä eli sillä osoitetaan avainsana mm. sosiaalisessa mediassa. Perinteisesti kaupunkien keskustat ja torit ovat olleet suullisen tiedonvälityksen paikkoja, eli niissä on mahdollistunut eräänlainen alkuperäinen sosiaalinen media. #TUOHI-teoksessa siis yhdistyvät perinne ja nykyaika.

Teos kartalla