Pasuuna

Satu-Minna Suorajärvi

Tuusula

Valmistumisvuosi

2023

Paikkakunta

Tuusula

Tuusulan Rykmentinpuistoon sijoitettava Pasuuna-veistos on toiminnallinen ja paikkasidonnainen veistos, ja se saanut ideansa  ääniaaltomaisista muodoista. Aallot yhdistyvät ja irtautuvat toisistaan muodostaen pasuunamaisen vyyhdin. Alueen läheisyydessä sijaitsee Sibeliuksen koti Ainola. Sibeliuksen monissa sävellyksissä kuten Finlandia-hymnissä on kuultavissa pasuunan voimakas sointi.

Veistoksen muodostavat peilaavaksi hiuotut teräslevyt. Palat on liitetty yhteen ristikkäin hitsaamalla, ja rakenne on ilmavan kennomainen. Peilaavat teräslevyt muodostavat heijastusten labyrintin, ja veistokseen avautuu uusia kuvakulmia katsojan liikkuessa.

Veistoksen teräsosiin liitetään myös istuinosat, jolloin teos mahdollistaa katsojalle fyysisen levähdyspaikan teoksen yhteyteen. Teoksen yhteyteen Rykmentinpuistoon valmistuu teoksen teemaan yhdistyvä viheralue.

Materiaali: Veistoksen rungon materiaali laserleikattu peilaava  haponkestävä teräs ja penkkien materiaali polyesterihartsi.

Huolto: Teos on huoltovapaa, ja sen ajallinen kesto lasketaan sadoissa vuosissa. Penkkiosien polyesterihartsin kesto ulkokäytössä  n. 20 vuotta.

Koko: 6000x3000x2500 mm

Paikka: Tuusula, siirretään Rykmentinpuistoon vuonna 2024 puiston valmistuttua.