Skydiving

Satu-Minna Suorajärvi

Växjö

Valmistumisvuosi

2021

Ympäristö
  • Rakennukset, sisäpuoli
Toteutustapa
  • Veistos
Paikkakunta

Växjö

Skydiving -veistokset pyörivät ilmassa Växjön uuden puisen asema- ja kaupungintalon atriumissa. Veistoskokonaisuus on saanut ideansa vaahteran siementen putoamisesta maahan. Ilmaan päästyään vaahteran siemenet laskeutuvat spiraalimaista rataa pitkin mahdollisimman kauas emopuusta. Vaahteran siementen ensilento on rohkea hyppy tuntemattomaan. Juna-asemalle sijoittuva teos käsittelee matkalle lähtemisen tuntemuksia jännityksineen, ja elämää uskaliaana seikkailuna.

Skydiving -teos muodostuu kolmesta spiraalista, joiden materiaalina on laserleikattu koivuvaneri ja runkona teräsputki. Jokainen veistos on hitaassa pyörivässä liikkeessä sähkömoottorein, ja ne voidaan nostaa ja laskea sähkövinsseillä huoltotöiden ajaksi. Sähkömoottorien suunnittelusta ja valmistuksesta vastasi Petri Hannukainen Oy.

Veistoksen spiraalien ”siementen” materiaali on laserleikattua koivuvaneria, ja niitä on yhdessä veistoksessa noin 50 kappaletta. Jokainen lehti on vaihdettavissa kiekkokiinnityksen avulla. Yhden veistoksen maksimipaino on noin 75 kg. Vaneriosat on käsitelty palonsuojamaalilla.

Materiaali: Laserleikattu koivuvaneri ja haponkestävä teräs

Koko: 7000x1500x1500 mm, kolme kappaletta

Paikka: Växjön asema- ja kunnantalo, Ruotsi

Teos kartalla