Skydiving

Satu-Minna Suorajärvi

Växjö

Valmistumisvuosi

2021

Ympäristö
  • Rakennukset, sisäpuoli
Toteutustapa
  • Veistos
Paikkakunta

Växjö

Skydiving -veistokset pyörivät ilmassa Växjön uuden puisen asema- ja kaupungintalon atriumissa. Veistoskokonaisuus on saanut ideansa luonnosta. Ilmaan päästyään vaahteran siemenet laskeutuvat spiraalimaista rataa pitkin mahdollisimman kauas emopuusta. Vaahteran siementen ensilento on rohkea hyppy tuntemattomaan.

Skydiving -teos muodostuu kolmesta spiraalista, joiden materiaalina on laserleikattu koivuvaneri. Veistoksen spiraalien ”siementen” materiaali on laserleikattua koivuvaneria, ja niitä on yhdessä veistoksessa noin 50 kappaletta. Yhden veistoksen maksimipaino on noin 75 kg. Vaneriosat on käsitelty palonsuojamaalilla.

Veistoksen runko on haponkestävää teräsputkea, johon laserleikatut osat on kiinnitetty irrotettavin haponkestävästä teräslevystä leikatuin kiekoin.

Spiraaleja on kolme kappaletta, ja niiden koko on 7000x1500x1500 mm. Jokainen veistos on hitaassa pyörivässä liikkeessä sähkömoottorein, ja ne voidaan nostaa ja laskea sähkövinsseillä huoltotöiden ajaksi. Sähkömoottorien suunnittelusta vastasi Petri Hannukainen.

 

Teos kartalla